Leertherapie/Supervisie voor dans- en bewegingstherapeuten

Als dans- en bewegingstherapeut (met verdieping in de Laban Bartenieff Movement Studies) en lichaamsgericht psychotherapeut heb ik gedurende de voorbije 17 jaar een ruime ervaring en bagage opgebouwd. Ik heb door mijn werk in diverse psychiatrische ziekenhuizen met heel wat doelgroepen, zowel op individuele basis als in groep gewerkt.
Op mijn weg (en nog steeds) heb ik me door verschillende supervisoren, elk gespecialiseerd in hun vakdomein, elk met hun eigenheid en denkkader laten bijstaan. Ze hebben mij mee gevormd tot de therapeut die ik nu ben.

Tijdens mijn werk op ziekenhuisniveau leerde ik diverse lichaamsgerichte methodieken uit het medium dans en beweging te 'vertalen' en in te zetten bij een divers doelpubliek. Ik heb door een holistische visie en benadering op mens en lichaam antwoorden geëxploreerd om groei te realiseren bij de cliënt. Lichaamswerk is voor mij de motor om opnieuw in beweging te komen. Een experiëntiële, lichaamsgerichte en integratieve aanpak vormt vaak een complementair antwoord op een gesprekstherapeutische benadering. Je vorming tot een goede therapeut blijft vooral een persoonlijke zoektocht, maar een gids onderweg kan die zoektocht  ondersteunen.

Als (beginnend) therapeut is persoonlijke ontwikkeling en een eigen therapeutisch proces aangaan een must. Een grondige zelfkennis en het leren inzetten van je hulpbronnen is heel belangrijk voor de kwaliteit van je werk. Via diverse lichaamsgerichte technieken en methodes leer je omgaan met eigen lastige gevoelens door ze te (h)erkennen, te doorvoelen, te begrijpen en te uiten. Je bewust worden van belemmerende gedachten en patronen en deze leren loslaten. Je persoonlijke ontwikkeling draagt bij tot een bewuster leven enerzijds en bied je meer (zelf)vertrouwen en stevigheid als therapeut in het werkveld. 

Supervisie is een individueel leerproces, waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen die je hebt ten aanzien van je werk als dans- en bewegingstherapeut of bepaalde casuïstiek waar je even op vastloopt. De bedoeling is om samen te kijken en te reflecteren over jouw denk- en handelingspistes/interventies. Aan de hand van suggesties die we verkennen, kan je met een andere bril kijken naar bepaalde moeilijkheden. Op die manier kunnen nieuwe werkmogelijkheden of interventies zich aandienen.

Heb je vragen, wil je je eigen proces verdiepen of wens je graag samen even te kijken naar jouw werk vanuit een danstherapeutische/lichaamsgerichte benadering, dan kan je bij mij terecht voor een leer- of supervisiemoment. Tijdens dit moment kunnen we verbaal maar ook non-verbaal (vanuit de ervaring) aan de slag.
Praktijk Beernem
Uzima 

Postwegel 12
8730 Beernem

Praktijk Melle
Compagnie Bougie
  • Brusselsesteenweg 265
  • 9090 Melle
Contact

Web page was designed with Mobirise