how to make free website

Sofie
Vanhaecke

Sofie Vanhaecke
Bio

Na mijn studies als licentiaat lichamelijke opvoeding (2002) specialiseerde ik me verder in de psychomotorische therapie (2003).

Net afgestudeerd ging ik als psychomotorisch therapeut aan de slag in een psychiatrisch ziekenhuis te Brugge. Na een jaar werken, botste ik op een gemis in het werken met mensen. Ik was op zoek naar verdieping en wou meer begrijpen wat het lichaam mij te vertellen had.

Via een collega kwam ik in contact met Pesso-psychotherapie en de beslissing om de opleiding te volgen was vlug gemaakt. Deze ervarings- en lichaamsgerichte therapievorm heeft mij als therapeut voor het eerst bewust gemaakt wie ik ben en wat mijn noden en kwetsuren zijn.

Geboeid door de kracht van het lichaam, het verhaal dat het te vertellen heeft, gecombineerd met mijn passie voor dans, leidde mij ertoe om me verder te specialiseren in de dans- en bewegingstherapie.

Beide therapie opleidingen hebben mij als therapeut meer mens gemaakt. De verdieping naar mezelf via het verhaal dat mijn lichaam te vertellen heeft , is een ware openbaring geweest. Vanuit mijn eigen proces als mens en de kracht van het lichaam wil ik mensen verder begeleiden in hun zoektocht naar hun eigen authentieke ik. Veiligheid, respect en eerlijkheid zijn voor mij de sleutels om te komen tot een goede werkrelatie en staan voor de manier waarop ik wil handelen.

Op dit moment ben ik deeltijds werkzaam als lichaamsgericht therapeut op een behandelafdeling voor volwassenen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Naast mijn therapeutisch werken met mensen, ben ik tevens mede-eigenaar van de dansschool Studio Credo te Brugge waar ik mijn passie voor dans met veel plezier kan doorgeven.
  • Licentiaat Lichamelijke opvoeding en geaggregeerde - K.U.Leuven, 2002
  • Specialisatie in de psychomotorische therapie - K.U.Leuven, 2003
  • Pesso-Psychotherapie - KERN, St-Niklaas, 2004 – 2008
  • Dans- en Bewegingstherapie - Agape, Koolskamp, 2005 – 2009
  • Certified Movement Analyst - LIMS, New York en Agape, Koolskamp, 2011 – 2013
  • Experiëntieel Lichaamswerk - Joeri Calsius, Maasmechelen, 2017-2018

Aangesloten bij

VVPMT (Vlaamse Vereniging voor Psychomotorisch Therapeuten)

Praktijk Beernem
(op woensdag)

Postwegel 12                     
8730 Beernem

Contact

email: info@uzima.be
tel: 0495 70 51 40