best mobile website builder

Sofie
Vanhaecke

Sofie Vanhaecke
Bio

Sofie studeerde in 2002 af aan de K.U. Leuven als licentiaat lichamelijke opvoeding en specialiseerde zich in 2003 verder in de psychomotorische therapie. Daarna ging ze deeltijds aan de slag als psychomotorisch therapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.
Geboeid door het verhaal van het lichaam en de zoektocht naar verdieping in haar therapeutisch werk met mensen, specialiseerde ze zich verder in de lichaamsgerichte (psycho-)therapie. Ze volgt regelmatig leertherapie en supervisie en schoolt zich jaarlijks bij via workshops, opleiding en congressen.
Sofie heeft sinds 2009 een ambulante praktijk en heeft 16 jaar gewerkt als lichaamsgericht therapeut met diverse doelgroepen in verschillende psychiatrische ziekenhuizen. De laatste jaren heeft ze expertise opgebouwd in het ervarings- en lichaamsgericht werken bij mensen met complex trauma en vroegkinderlijke traumatisering, angst- en stemmingsproblematiek.
Ons lichaam is een belangrijke gids in ons leven. Het bezit een schat aan informatie en het is een waardevol instrument dat we kunnen inzetten als we er naartoe durven luisteren. Om een relatie met ons lichaam aan te gaan, dienen we ons in eerste instantie bewust te worden dat we een lichaam hebben. Het lichaam slaat onbewust heel veel indrukken, informatie en spanningen op. Indien er geen gehoor wordt geven aan het verhaal van het lichaam, er geen ruimte is om overtollige spanning of energie te kanaliseren, dan gaan deze zich op termijn vastzetten in het lichaam. Het lichaam zoekt steeds een uitweg om met die ‘onverteerde’ zaken om te gaan waardoor klachten zich kunnen ontwikkelen op mentaal, lichamelijk, emotioneel of sociaal vlak. Dit kan je belemmeren om ten volle te kunnen genieten van het hier en nu en een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. 
Veiligheid, eerlijkheid en respect zijn voor Sofie de sleutels om te komen tot een goede werkrelatie. Binnen haar therapie werkt Sofie vanuit een geïntegreerde ervarings- en lichaamsgerichte benadering. Er wordt op zoek gegaan naar het verhaal achter het symptoom of de klacht door het lichaam te beluisteren en de wijsheid van het lichaam aan te spreken in functie van verwerking en herstel.
Sinds 2005 is Sofie tevens mede-eigenaar/oprichtster van dansschool Studio Credo te Brugge waar ze haar passie voor dans en beweging met veel plezier doorgeeft. Ze staat er in voor de lessen improvisatie die voornamelijk onderbouwd worden vanuit het Laban Bartenieff Movement System.
  • Licentiaat Lichamelijke opvoeding (specialisatie training en coaching, optie dans) en geaggregeerde – K.U.Leuven, 2002
  • Specialisatie in de psychomotorische therapie – K.U.Leuven, 2003
  • Pesso-Psychotherapie – KERN, St-Niklaas, 2004 – 2008
  • Dans- en Bewegingstherapie – Agape, Koolskamp, 2005 – 2009
  • Certified Movement Analyst (CMA) – LIMS, New York en Agape, Koolskamp, 2011 – 2013
  • Relaxatietherapie (Craniosacraal) – Reliantie, Wevelgem, 2014
  • Basisopleiding Experiential Bodywork ® (Ervaringsgericht Lichaamswerk) – Joeri Calsius, Maasmechelen, 2017 – 2018
  • Somatic Experiencing (P. Levine), traumahealing – Bodymind opleidingen, 2019 – 2022 (i.o.)

Aangesloten bij

VVPMT (Vlaamse Vereniging voor Psychomotorisch Therapeuten)

Praktijk Beernem

Postwegel 12                     
8730 Beernem

Groepspraktijk De Zijnsplek(enkel op dinsdag)

Voetbalstraat 30

9050 Gentbrugge

Contact

email: info@uzima.be
tel: 0495 70 51 40